Pages

Saturday, September 9, 2017

Review- Mr. Dakgalbi mytown cheras (korean food)

Assalamualaikum..

Hai,  hari ni kita nak buat review sikit mengenai makanan korea yang ada di Malaysia iaitu Mr. Dakgalbi. 😊

Okay,  ini adalah antara beberapa outlet dakgalbi  yang ada setakat ini.


Okay, menu taklah banyak sangat dan apa yang buat aku tertarik adalah set fried rice + ramen dia kerana ianya dimasak betul-betul di hadapan kita semua. So, aku pilih set untuk makan di sini. Ada ala carte tapi tak ambil. So,  antara menu yang disajikan adalah:









So,  since there are only three of us, we have decided to try  fried rice set (2pax) RM47. And we add on octopus and cheese ring. Cheese ring ni buat aku gila pasal tak tahan tengok dia punya leleh tu. HAHA. 

Okay,  next. Beverages. 
Ini lah menu yang ada. Aku tak order air pasal aku diet. (tapi ak makan cheese :')) 




Okay ini aku sajikan sikit video yang sempat aku rakam. Ada part lama kat air soya tu pasal teruja naw naw tengok makanan tu sampai lupa pause. HAHA. maafkan saya. 

Kami punya set nasi dan ramen tapi masing-masing mavam tak lalu makan nasi so kami tukar kepada ramen. Makan bertiga pun rasa sangat kenyang.  Tak habis tapi kami paksakan juga. Huhu.

Dia ada provide kimchi, soup dan tak tahu apa nama macam sejenis buah dijerukkan for free. Plus, ada kobis macam campur dengan mayonis. Free refill. 

Okay,  cukuplah rasanya setakat ini. Setelah lama tidak berkarya terasa kayu sungguh bahasa ku di sini. Haha. 

Thank you for reading! 😘

Wednesday, September 6, 2017

Adult enough maybe..

Assalamualaikum...


Haiii..wehhhh...lamanya tak update blog. Dah terlupa macam mana. HAHA.
Testing testing one two three.

Anybody there?

Okay, rasa kelakar sangat. Sekian.

p/s: I do think only teenagers will update their blog. Like me when I was a teenagers. Now adult enough..probably. LOL :')

Sunday, April 20, 2014

Guide to Ho Chi Minh, Vietnam Part 1

Ho Chi Minh, Vietnam.



Assalamualaikum..
            Hai u ols! Ok aku nak cerita pengalaman pergi Vietnam selama 4 hari dan 3 malam. Aku pergi trip ni sdn bhd(aku,mak,abg,mak ndak,pak ndak n kwn2 nya). Ok, utk yg 1st time nak g ho chi minh klu korg pergi dgn travel agent korg byk selamat dah which are korg xperlu risau psl tket,psl nk g hotel, naik apa, nak pergi mana n bla bla bla.. TAPI, klu korg g sdn bhd byk benda korg kena blajar dan tahu ye.

           Ok. 1st skali turun2 je airport korg jgn main keluar trus cari taxi kat luar tu taw bcoz usually yg tu caj mahal n dorg akan mintak TIPS! Erti kata lain "upah extra" gituu.. try to find this:


Ha, nampak x ada tulis mobifone tu? Yg tu la. Dia ada sediakan taxi dan yg paling penting boleh dipercayai ye. Ada resit taw! Masa aku g vietnam ni aku duduk hotel dekat dgn Ben Thanh Market so bayarannya dlm duit Vietnam 200,000 dong/car bkn ikut kepala ye. Perjalanan dlm 30 minit la.

Selalunya korg pun mesti dah 'book' hotel dulu kot kan sbelum nk g?klu korg g weekend ssh sket dpt hotel yg dekat ngan psr malam.Klu nak hotel yg jauh2 mmg bersepah2 hehe...aku 1st time g sana dok AXA HOTEL.Aku x recommend korg utk stay hotel ni atas sbb aku rasa hotel ni xberapa selamat. Dari hotel ni nak ke Ben Thanh Market ambik masa 5minit jln kaki. Atas sebab abg aku dan pak ndak ak kena rompak kat sana kami trus tukar hotel lain yg lebih dekat.

Esoknya kami terus bergerak ke CAT HOTEL which is lbih dkat dgn psr tu. Dr tingkap hotel dah nampak pasar. Klù  berjalan 20saat dah sampai. Ha, lg 1 hotel ni pun mmg lagi selesa dan selamat taw. Harga SAMA! Tu yg plg penting..1malam Rm150 mcm tu la lbih kurg. Hotel ikut kepala kat sini, klu 3 org dia akan kasi katil utk 3 klu 4 dia kasi katil utk 4 org. So byrn ikut la bilik utk 3 ke 4 org tu. THE MOST IMPORTANT part is mana2 pun hotel yg korg tinggal kat ho chi minh ni kan, PASPORT korg akan ďitinggalkan di kaunter. Nak tahu sbb apa? Sebab.. byk kes rompakan kat sana n pelancong hilang pasport. Itulah dia. Tolong sgt Berhati-hati kat sana okay.

Oh, lupa nk cerita pasal duit. Kat ho chi minh ni korg xpyh tukar duit dong pun xapa. Dorg terima duit Dong,Rm dan dollar. Ketiga2 nya acceptable taw. Baik naik taxi ke g kdai makan ke g psr malam ke shoping apa2 ke majority mmg accept RM. Cuma mcm 7eleven dorg xterima la. Dorg nk duit Dong jgak. Gituu..

Aku nk cerita pasal kes kena rompak tu tapi mcm pjg la plk. Xpe, aku akan cerita jugak cuma tunggu yg Part 2 la ye. Letih tgn aii..ngantuk pun ye jgk..hehe.. ok smpai sini dlu ye.Nanti ak cerita makan mcm mana minum macam mana brg apa yg best n tempat mana yg menarik utk dilawati kat sana k..

To be continued...... :)



***dah lama x update blog aku lupa mcm mana nk ltak iklan kat post.huhu.. k la next tym jela refresh blk..kiki

Maaf juga atas kekurangan meng'update' blog ni sbb pkai fon je. Nk ltak pic byk2 pun ssh hehe


Tata..Assalamualaikum semuaaa.. :)


Friday, February 7, 2014

Only you??

Assalamualaikum..


Haiiiii! Hihi..kan?! Tiba-tiba gambar 'only you' gituu...Ok actually xda apa yg nak dikongsikan sgt..taapiiii...xfaham la kadang2..rasa macam stress pun ada, pelik pun ada...

Sepanjang malam tadi ak hanya mimpikan seorang makhluk Allah ni. PELIK! selalunya mimpi aku byk version kot..kejap kat paris dgn kwn A ke kejap kat malaysia dgn kwn B ke kejap kat India ngan kawan C ke tapi kali ni pelik!! I spend all my night just dream of youuuuu!!! Huhh

Pelik kan pelik? Kenapa mcm tu ek? Ak xdela teringatkan dia sgt pun. Setakat ingat2 macam kwn2 jauh yg lain la kan..mcm kdg2 lama xjumpa so teringatla kan..hurmmmm.. Ke dia yg teringat kat ak so ak pun TERmimpikan dia?? Eikkk!

Eiiyyy...walaupun benda ni nampak kecik tapi dari pagi tadi ak bangun sampai srkarang otak ak ni bercakap 'kenapa kau?' Dan kenapa 'only you!' Yg ak mimpi tanpa ada watak yg lain dlm mimpi ak??? Arghhhh...camni pun boleh stress! Hurmmm...

Ok lah..kan dah TERluah perasaan kat sini pulak..haihhh..xtaw dah mana tempat nak dilontarkan perasaan ini.. *mcm beriye benar la plk* LOL oklah..bubbyeeee u olsss!
Btw, siapa yg ade idea ape yg berlaku ke atas  diri ini bolelah komen di bwh supaya TERjawab sket soalan kat kepala ni..huhh!

Assalamualaikum.. :)

Saturday, January 18, 2014

2014 dah? okay -,-"

Assalamualaikum..

Hai..ehee.. pejam celik pejam celik dah tahun 2014. Padahal rasanya macam baru je update blog 2013.haha! Ok semua Selamat Tahun Baru :)

Sekarang dah xrajin  update blog kite ni...cian dy..sabar lah ye..tuan empunya blog mmg rajin PEMALAS..LOL

Ok2.. just nk promote sikit..sesibuk2 tuan punya blog ni pun bkn pasal apa..pasal buat bisnes je pun..bisnes ape? Haa..ni la nk gtaw ni..bisnes on9 u olsss.. kiki mcm la bisnes on9 xleh bkak blog slalu kan..huhu

U ols u ols u ols..yg berminat nk beli PANDORA, DRESS, BROOCH and HANDBAG dgn harga murah bole la visit my INSTAGRAM yerr..ade jgak jual supplement mcm aura white, royal slim dll kat my ig taw..TUPPERWARE pun ade jual jgak taw..hihi

Kalau bole smua benda pun kite nk jual taw..Yela meniaga tu kan sunnah Nabi..so why not? Okiess..

My IG for dresses: LYNNRIBENA_INSTASHOP
My IG for supplement: LYNNRIBENA_HEALTHBEAUTY kiki..selamat mencuci matayer smua...


tata tatatatatata

Tuesday, September 10, 2013

very very funny! Law student vs psychology student..

Assalamualaikum.. 

hai. hihi lama x update.. ju nak share diz story.. :)



HAHA klakar.. ok tata.. 😁 ;)