Pages

Tuesday, February 22, 2011

Permulaan kisah cinta...

Assalamualaikum...Hurm.. kata orang cinta tu datangnya dari mata turun ke jantung. Eikkk! hati lah! iya..bt0i bt0i bt0i! Kalau tak ada mata macam mana nak bercinta.Kan? ok ok. Kalau ak cerita pasal cinta memang tak habis-habis. Lagipun, aku bukan reti sangat nak cerita bab cintan cintun kat sini. heee~

Okay, mulanya kisah cinta! berbalik pada 'statement' "CINTA datangnya dari MATA turun naik turun naik ke HATI. MATA memainkan peranan yang sangat penting bagi kita. Tak gitu? Tanpa mata gelaplah hidup kita, tiada warna-warni kehidupan, hilanglah segala nikmat di dunia. Ececehhh~ jiwang la pulok!

TERtidur dengan kanta lekap! SOLEKAN dekat mata tak di buang! Ramai yang wat 'dunno' je dengan mata diorang. Kan? Tak sayang mata ke? Walaupun aku selalu TERsengaja tidur dengan kanta lekap, tapi tak selalu. =p Erkk! Btw, DONT DO THIS AT HOME!!! Ah, tak kisah la home ke hostel ke bilik ke! JANGAN pernah buat okay!Actually, bila kita tidur dengan kanta lekap dan solekan pada mata yang tidak dibuang, ia boleh mengakibatkan mata kita DIJANGKITI kuman sehingga timbul masalah serius pada organ TERpenting itu. Salah satunya, mata boleh BERNANAH. Nak ke mata jadik cam gitu? Iyeuwww! of course la  TAK NAK!!!

Pengalaman aku TERsengaja tidur ngan kanta lekap. Bangun je esok pagi mata macam kelabu-kelabu taik biawak. G0shh!! pastu apa lagi. Cuak tak pasal-pasal. Then, bila dah tanggalkan kanta lekap pun STILL kelabu lagi. Time tu serious takut! Aku TAK NAK BUTA!!!! Then, esoknya baru OK. Fuhh! selamat aku.

Ingat tak pencipta lagu JESNITA yang diyanyikan oleh EXIST tu. Dia buta pasal pakai kanta lekap la. Tapi, katanya, dia pakai ikut arahan dah tu. Huhhh! Takut? Hurmmm... Sedangkan yang pakai ikut arahan doktor pun boleh buta, inikan kita yang main BANTAI jek nak pakai sesuke hati. huhh!


Jadi? Kalau korang adalah salah sorang yang buat macam ni, PLEASE, STOP it! Kecian mata kita. (termasuklah aku.. -_-") Jangan nanti bila mata kita dah rosak ataupun dah buta baru nak menyesal. Its t0o late!

Dari MATA turun ke HATI. Mata itu pesona jiwa, dari MATA kisah CINTA bermula.


-Sumber Asli dipetik dari majalah RAPI dan telah di 2nd hand kan oleh LR- ~,^

No comments:

Post a Comment